Avaleht Algajale

Algajale

53. Unusta tippude järgimine, nad elavadki ainult foto nimel

Esiteks ütleme ära kohe peamise – ära kunagi võrdle ega samasta ennast teiste fotograafidega. Mida tuleks võrrelda, on ainult enda varasemai...

52. Pildista stseene seni, kuni jõud raugeb!

Fotograaf Henri Cartier-Bressoni ütles, et väikese tüki juustu saamiseks tuleb lehma korralikult lüpsta. Et tabada õiget hetke, tuleb sag...

51. Mida elevant minu fotodest arvab? Häh, keda huvitab…

Siinkohal tasub meenutada ühte vana nalja meie rahvuse kohta. Ameeriklane, jaapanlane ja eestlane lähevad loomaaeda. Elevandiaediku ees m...

50. Looge sotsiaalmeedias endast väärt kuvand!

Me armastame ja vihkame sotsiaalmeediat. Ühelt poolt on tegemist sõltuvust tekitava fenomeniga, kus levitatakse palju pahna ja pooltõdesid. ...

49. Proovige vältida fotode hilisemat kroppimist

Kroppimine ehk kärpimine on fotograafias igapäevaseks tööriistaks. Varasemalt tehti seda vaevarikkamalt pimikus ja käsitsi, nüüd valdavalt ...

48. Proovime igale pildile anda isikliku mõõtme

„Last but not least“ ehk järjekorras kolmas peatükk sellest, kuidas keskpärasest pildist saab suurepärane jäädvustus. Need kolm faktorit – e...

47. Läbimõtlematu kompositsioon on kui viltune maja

Jätkame kaks nädalat tagasi alustatud algajatele mõeldud artikliseeriaga ja nüüd uurime lähemalt, kuidas luua kompositsiooniliselt pilkuköit...

46. Keeruline aga mitte võimatu- kuidas püüda fotole emotsiooni?

Jätkame eelmisel nädalal alustatud artikliseeriaga ja seekord keskendume sellele, kuidas püüda meid pidevalt ümbritsevad emotsioonid pildile...

45. Kolm asja, mis muudavad keskpärase pildi suurepäraseks

Seekordne algajatele suunatud juhis koosneb kolmest osast ning lisaks käesolevale kokkuvõtvale jutule käsitleme kõiki kolme teemat järgmiste...

44. Pildile tuleb tekitada visuaalne ankur

Kui pildil puudub visuaalne ankur, siis hajub vaataja tähelepanu foto erinevate osade vahel ja tulemuseks on mitte midagi ütlev pilt, mis ko...

Loetumad lood