Fotokonkurss “Toidufotod”

Eelmine fotoJärgmine foto
Konkurss on lõppenud!
Pealkiri: Suussulav Mango Mousse Tort söödavate lilledega
Autor: Annika Urm
Hääli: 0

Vaatamisi: ?
Kirjeldus: See kreemivahune mango tort sobib igaks pidulikuks tähtpäevaks ja on lihtne ise teha. Suhkruvaba Mango Mousse Tort on tervislik ja parim sinu perele ja külalistele. Torti on võimalik teha nii mandlibiskviidiga kui ka riisjahu, kartuli- või maisi tärklisega. Siis on tort ka gluteenivaba. Mandlijahu sobib just keto sõbraliku dieedi jaoks. Kaunistus annab igakord tordile erineva välimuse ja ilus mangomahla želee kiht päikselise kollase rõõmsa välimuse. Koostisosad: Põhi: 2 muna 2 spl mandlijahu 1 tl Golden Steviat = 2 grammi *Võid kasutada ka ainult nisujahu, et teha biskviitpõhja. Kasuta 1 spl jahu muna kohta Tordi sisu: 600 ml vahukoort 380 ml kreeka jogurtit 300 ml mangopüreed (bonne oma). Vali ilma suhkruta. 25 g želatiini (vaata pakendi pealt) 1.2 liitri kohta (santa Maria) 3 spl = 24 g Golden Steviat Biskviidi niisutamiseks 100 ml mangopüreed Kate: 100 ml mangopüreed 50 ml vett 10 g želatiini (vaata pakendi pealt) (Santa Maria) 1 tl = 2 g (vajadusel) Valmistamine Põhi: Vahusta munavalged, lõpus lisa muna kollane ja stevia magusaine Sega aeglaselt käsitsi mandlijahu munavahu sisse Kalla 26 cm läbimõõtu koogivormi. Eelkuumuta ahi 180 kraadi ja küpseta 7-9 minutit ahjus. Ära vahepeal ahju ava ja jahuta! Niisuta biskviidipõhi mangopüree seguga, et oleks piisavalt niiske tort Mangokreemi valmistamine: Vahusta vahukoor, lisa kreekajogurt , mangopüree ja golden stevia (GS raputa laiali üle segu, et seguneks ühtlaselt ja kiirelt) Sulata vee sees zelatiin ja siis kuumuta vedelaks, jahuta natukene. Sega Zelatiin vahu sisse ja kalla jahutatud ja niisutatud põhja peale vormi ja pane külmkappi 1-2h Mango zelee kate: Sega kokku mangopüree, vesi ja Golden Stevia vajadusel Sulata Zelatiin veega, kuumuta veevannil vedelaks ja sega katte sisse, vala vaikselt spaatlit kasutades mousee kihi peale Pane tort üleöö külmkappi seisma. Kaunista ja serveeri järgmine päev! Nautige! Retsepti ja piltide autor: Annika Urm